Fietsen

Fietsen doe je in Brabant en dus ook in Dongen! Zeker met het fietsknooppuntennetwerk: dat biedt de mogelijkheid om heerlijke fietstochten te maken. Er is ook een kant-en-klare fietsroute beschikbaar langs de rivier de Donge.


Fietsknooppuntennetwerk

Aan de hand van een zogeheten fietsknooppuntenkaart kun je maar liefst 11 verschillende routes in en rondom de gemeenten Dongen, Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk, Oisterwijk, Gilze-Rijen, Goirle en Hilvarenbeek fietsen. Door middel van het fietsknooppuntennetwerk bepaal je zelf je route en het aantal fietskilometers. Dat kan aan de hand van knooppuntennummers die de fietspaden en fietstrajecten aan elkaar verbinden. Bij ieder knooppunt vind je een overzichtskaart van de knooppunten in de omgeving. Ter plekke kun je dus nog beslissen welke route je neemt.


route: langs de Donge

De gemeenten Dongen, Oosterhout en Geertruidenberg hebben een fietsroute ontwikkeld die je langs de mooiste plekjes aan de rivier De Donge en rond de Willemspolder voert.


ROUTE: HotSpot Brabant

Door Dongen loopt de regionale fietsroute ‘Leer mij de Langstraat kennen’. De route brengt door middel van hotspots op verrassende wijze de veelzijdigheid en het pure karakter van de streek in beeld.

Feest, festival & evenementen
Theater & dans
Muziek
Film
Musea
Kinderen
Wandelen & fietsen
Exposities
Cursussen & workshops